cs sk

Proč nepoužívat ocet nebo kyselinu citrónovou?

Používání běžných odvápňovačů založených na octu nebo kyselině citrónové může mít nepříjemné vedlejší účinky.

Pomalé odvápňování

Odvápňování kyselinou citrónovou nebo octem je až 10krát pomalejší než pomocí odvápňovačů durgol®.

Snížení výkonu spotřebičů

Odvápňování kyselinou citrónovou může uvolňovat usazeniny, které se formují a ucpávají jemné armatury spotřebiče. To může vést k jejich poškození.

Neodstranitelné zbytky

Vápenaté usazeniny mohou zůstávat pod neodstranitelnou vrstvou zbytků vznikající působením kyseliny citrónové.

Nepříjemný zápach

Odvápňování octem nebo jeho výtažky způsobuje nepříjemný zápach "díky" kyselině octové. Plastové části domácích spotřebičů mohou nežádoucí pach vstřebat a následně tím nepříjemně ovlivňovat chuť připravovaných nápojů a pokrmů.

Poškození plastů

Některé plasty mohou být působením kyseliny octové poškozovány a navíc, stejně jako v případě kyseliny citrónové, je odvápňování pomocí octa podstatně pomalejší než pomocí produktů durgol®.